2012. július 29., vasárnap

Vasúti tragédia

Sajnos személyesen is átéltem a  tragédiát amikor gyermekeimmel osztálykirándulásról hazafelé utaztunk azon a vonaton mely ütközött az autóval. Drámai volt látni a sérülteket , a hozzátartozók részére  őszinte részvétem fejezem ki és bízom benne , hogy a kislány mihamarabb teljes mértékben felépül.
Személyes érintettségemnél fogva és mivel közelben lakóként gyakran használva ezt az átjárót megdöbbenéssel olvastam az ATV ezzel foglalkozó írását. A cikkben nem kevesebbet állítanak, hogy a hivatali dolgozók a helyi fidesz vezér , mostani polgármester utasítására adták ki a lakópark használatbavételi engedélyét . Ismerve az illető habitusát és munkamódszereit nem meglepő állítás, de azt azért nem hiszem, hogy addig nem jutott el a tudata, hogy egy ilyen utasítás közvetlen emberéleteket is veszélyeztet. Annál meglepőbb , hogy az érintett hivatalnokoknak nem volt bátorságuk nemet mondani erre a gusztustalan parancsra ! A polgármester alibije, mely szerint akkoriban ő még nem volt döntéshozói helyzetben is hazug szó, mivel a balesetben érintett  körzet önkormányzati képviselője a mai napig ő maga. 
Legfontosabb feladatunk most a biztonságos átkelő megépítése, hogy többé ne fordulhasson elő hasonló szörnyűség valamint az eset valódi felelőseinek felkutatása !
http://atv.hu/belfold/20120716_kiakadt_a